savværk
facebook-knap
youtube-knap
insta-knap
email-knap
pa-savværk
facebook-knap
youtube-knap
email-knap

Velkommen til PA Savværk

kim-axelsen

PA Savværk er en familiedrevet virksomhed med en lang historie,
som begynder helt tilbage i 1885.

Vores dygtige og professionelle medarbejdere gør sig umage for at
levere varer i den højeste kvalitet, og det er mig en ære at bidrage hertil.

Med venlig hilsen
Kim Axelsen
Direktør

PA Savværk - Dybe rødder og en kerne af kvalitet

Ligesom storheden og det historiske vingesus fornemmes næsten fysisk, når du står ved foden af en 200 år gammel flådeeg - plantet i tiden efter 1807 af Kong Frederik IV som en ressource for landets fremtidige flådebyggeri - føles PA Savværks 128-årige historie også næsten håndgribeligt nærværende under den store savværkshals buede taghvælving.

pa savværk, hallen

Her på kanten af Svanninge Bakker i den tidligere stationsby Korinth har generationer af trofaste savværksarbejdere siden 1885 forvandlet nyskovet tømmer fra de danske skove til først trækareter og børstetræ, så sveller, smørdritler og hjulfælge, træ til engelske geværkolber, parketstave til danske parcelhuse og udsøgte træsorter til produktion af dansk møbeldesigns klassikere.

Et tæt parløb med Carl Hansen & Søn, der står bag produktionen af de berømte Wegner-møbler, har således eksisteret siden 1950'erne, og PA Savværk leverer fortsat dansk kvalitetstræ til blandt andet Wegners Y-stol. De øvrige trævarer, som savværket levede af at producere til langt op i det 20. århundrede, er tiden imidlertid for længst løbet fra. I dag er det i stedet massive gulvplanker af gammel dansk flådeeg, asketræ, douglasgran og amerikansk pitch pine, der produceres i de velbevarede savværksbygninger under ledelse af Kim Axelsen, der overtog PA Savværk fra sin far, Per Axelsen, i 2006.

Præcis ligesom Kong Frederik IV's flådeege har fundet alternativ anvendelse og vundet ny værdi efter at behovet for en maritim slagstyrke bygget på egeplanker svandt ind, står PA Savværk også fortsat stærkt som en af markedets mest dedikerede træleverandører med dybe, historiske rødder og en kerne af kvalitet. I dag tillige med skarpt fokus på det globale behov for miljømæssig omtanke og bæredygtighed kombineret med virksomhedens, kundernes og vore loyale ansattes berettigede krav om effektiv drift.

Evnen til at flytte os i takt med tiden uden at svigte vores grundlæggende værdier som passionerede træmænd og - kvinder er fortsat PA Savværks mest fremtrædende varemærke. Som i alle firmaets 128 leveår er det den kompromisløse kvalitetssans helt ned i detaljen, som også i fremtiden vil få båndsaven til at snurre.


Vision - Mission - Værdier >>